ÖRAV Sohbetlerinde bu ay, gastronomi dünyasının Nobel’i sayılan Basque Culinary World Prize'da iki yıl üst üste dünyanın en iyi 10 şefi arasına giren ilk ve tek Türk şef olan Ebru Baybara Demir'i ağırladık.
Mardin’i turizmle tanıştırma hayaliyle yola çıkan Demir ile; Topraktan Tabağa Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, Biyobozunur Atık Projesi gibi çalışmaları kapsayan ilham veren girişimcilik hikayesine, gelecek planlarına ve eğitimin yerel ekonomi ve kalkınma üzerindeki etkisine dair ufuk açan bir sohbet gerçekleştirdik.
Ebru Baybara Demir, başarılı girişimcilik hikayesini paylaşırken şu cümleleri kuruyor: “Ben Mardin'de bir değişime inandım ve bana inanan insanları arkama aldım, ben ve bana inanan 21 kadınla birlikte Mardin’nin ilk turistik işletmesini açtık.”
Demir’in paylaşımlarının tümü için YouTube kanalımıza bekleriz.